Weening Totaal Vastgoedonderhoud – uw allround bouw en onderhoudsbedrijf

Houtrot

Houtrot is een vaak voorkomend probleem in Nederland. Vooral in vensters en deurkozijnen komt dit euvel veelvuldig voor. Maar ook andere houten onderdelen van uw pand kunnen te lijden hebben onder houtrot. Goed en tijdig onderhoud is essentieel voor de kwaliteit en het behoud van uw houtwerk. Gelukkig zijn de meeste houtschades prima te voorkomen en eenvoudig te herstellen.

Weening beschikt over gecertificeerde houtrot specialisten die iedere vorm van houtrot kunnen herstellen. Vaak gaat het om kleine reparaties die met epoxy eenvoudig zijn aan te pakken. Ook kan er gelamineerd worden of kan een klein tussenstuk vervangen worden. Bij grote schades moeten soms complete aangetaste bouwdelen verwijderd worden, waarna er nieuwe geplaatst worden.

Als u meer informatie wilt of een afspraak wilt maken, kunt u met Weening vrijblijvend contact opnemen.

Houtrot voorbeeld

Hout; een natuurlijke keuze.

Hout is één van de oudste en volgens velen één van de mooiste bouwmaterialen ter wereld. Bij het productieproces van houten bouwmaterialen wordt aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij andere technieken. Daarnaast is hout van nature een goed isolerend product, de duurzaamheid is enorm en het is op termijn voordeliger dan andere bekende bouwmaterialen. Bovendien zal het product tot in lengte van dagen ‘uit voorraad’ leverbaar zijn met behulp van duurzaam bosbeheer. Met andere woorden: hout is de natuurlijke keuze voor de bouw.

Goed geplaatst en onderhouden geveltimmerwerk draagt daarnaast ook nog eens bij aan een betere leefbaarheid en sfeer in de woonwijken. Hout zorgt voor een extra dimensie in het wonen en leven. En hout kan – mits goed onderhouden – eeuwenlang mee. Daarom is het voor een vakman één van de dankbaarste materialen om te onderhouden. In een vierseizoenenland als Nederland, met verschillende weertypen variërend van zonnig tot nat en van warm tot koud, krijgt hout wel wat te verduren.

Hoe gaat Weening te werk bij houtrot

Houtrot herstellen

Wanneer u te maken krijgt met houtrot, dan is het goed om te weten dat wij dit in de meeste gevallen volledig kunnen herstellen en uw hout de kracht en duurzaamheid teruggeeft. Nadat het schilderwerk is toegepast krijgt uw houtwerk weer de uitstraling van nieuw hout!

Hout schilderwerk en herstel

Weening Totaal Vastgoedonderhoud ook voor u laten werken?