Weening Totaal Vastgoedonderhoud – uw allround bouw en onderhoudsbedrijf

Aanbouw of uitbouw

Als u toe bent aan extra ruimte rondom uw bestaande woning, kunt u een aanbouw of uitbouw overwegen. Weening Totaal Vastgoedonderhoud kijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn. U zult verrast zijn dat dat vaak meer is dan u denkt.

Een aanbouw is een bouwwerk dat aan de gevel van een bestaand pand wordt gebouwd. Dit betekent dat er geen uitbreiding van een bestaande ruimte wordt gerealiseerd, maar dat het gaat om een volledig nieuwe constructie. Eventueel is het mogelijk om een deur in de constructie te plaatsen waardoor men eenvoudig van de woning naar de aanbouw kan zonder buitenom te hoeven. Vaak wordt gedacht dat de realisatie van een aanbouw meer kost t.o.v. een uitbouw. Afhankelijk van de gekozen materialen ligt de kostprijs van beide constructies vaak dicht bij elkaar. Houd wel rekening met de vereiste vergunningen!

Bij een aanbouw gaat om een compleet nieuwe constructie. Bij een uitbouw kan men bijvoorbeeld een bestaande keuken of woonkamer vergroten, waardoor er meer ruimte beschikbaar komt. Ook is het mogelijk om een ruimte te onderbreken en te voorzien van een (grotere) doorgang, of een deur/poort. Tegenwoordig wordt er vaak gekozen om een uitbouw te realiseren waarin op een veilige en comfortabele manier een auto of motor geplaatst kan worden. Bij de keuze voor een uitbouw i.p.v. een aanbouw is het belangrijk om te weten dat hiervoor ook vaak een vergunning is vereist.

De bepalingen van de gemeente die gelden m.b.t. de diepte, hoogte en locatie van een aanbouw gelden eveneens voor een uitbouw. Bij beide constructies dient er ook rekening te worden gehouden met eventuele buren. Zij hebben het recht om tegen de bouw van zowel een aan- als een uitbouw bezwaar aan te tekenen. Zelfs als u een omgevingsvergunning heeft kunnen de buren nog roet in het eten gooien.

Omdat Weening Totaal Vastgoed u graag alle beslommeringen uit handen neemt, kunt u het aanvragen van de benodigde vergunningen met een gerust hart aan ons overlaten.

Voordelen

Kiest u voor Weening Totaal Vastgoedonderhoud, dan kiest u voor:

  • Kwaliteit binnen de afgesproken tijd

  • Vakschilders met extra’s

  • 100% garantie op het eindresultaat

  • Duurzame en innovatieve materialen

Offerte aanvragen?

Bij Weening Total Vastgoedonderhoud kunt u heel gemakkelijk online een vrijblijvende offerte aanvragen. Ook is het mogelijk om via de contactpagina direct contact met ons op te nemen om de mogelijkheden door te spreken of om een afspraak te maken. Onze offertes zijn altijd overzichtelijk en transparant.

Ons werkgebied reikt tot een straal van ongeveer een uur rijden vanaf ons kantoor in Haarlem.

25 jaar gespecialiseerde Schilder blauw

Weening kan ook úw aan- of uitbouw verzorgen