Weening Totaal Vastgoedonderhoud – uw allround bouw en onderhoudsbedrijf

Betonrot herstellen

Betonrot is een algemene term die gebruikt wordt voor de schade aan beton. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat de bewapening in het beton begint te roesten. Doordat roest uitzet, zal het beton op den duur gaan barsten. Dat is niet alleen esthetisch een probleem, maar ook de sterkte van het beton zal afnemen. Hierdoor zal alles wat verbonden is met het beton zijn stevigheid verliezen.

Het herstellen van betonrot doet u niet alleen voor het zicht, maar ook voor de kwaliteit van de rest van de woning of gebouw. En in sommige gevallen is het ook van belang voor de veiligheid.

Heeft u last van betonrot?

Laat een expert van Weening Totaal Vastgoedonderhoud meekijken als u vermoedt dat er betonrot is ontstaan aan uw vastgoed. Hoe sneller het behandeld wordt, des te voordeliger komt u uit. Daarnaast kunnen de betonexperts van Weening u ook uitleg geven welke vervolgstappen er mogelijk zijn en hoe hoog de noodzaak is om er direct iets aan te doen.

Door het inmiddels grote aantal uitgevoerde opdrachten met betrekking tot beton en betonrot zijn wij geroutineerd in het uitvoeren van betonherstelwerkzaamheden. Of het nu gaat om balkon- en galerijvloeren, het aanbrengen van anti-corrosielagen, het egaliseren van vloeren, het aanbrengen dekvloeren, het coaten van vloeren, het herstel en aanbrengen van (dilatatie-) voegen, bij Weening kunt u terecht voor al uw betonkwesties.

Zie onderstaande foto’s om een indruk te krijgen van onze expertise.

Vrijwel alle vloerdelen zijn ter gevolge van temperatuur schommelingen onderhevig aan rek of krimp. Indien de delen onvoldoende kunnen toegeven aan dit verschijnsel ontstaan (grote) spanningen, die kunnen leiden  tot scheurvorming, oneffenheden en andere schade. Daardoor kunnen ook schadelijke stoffen intreden,  zoals vocht en zuren, met alle gevolgen van dien. Het aanbrengen of herstellen van de juiste voegen en  dilataties ondervangt dit probleem. Uiteraard moet het daarvoor ingezette materiaal voldoen aan de eisen die  aan de constructie zelf ook gesteld worden.

Om het beton preventief tegen corrosie van de eventuele wapening te beschermen, worden ze vaak geïmpregneerd. Vocht kan dan niet vanaf de toplaag in bijvoorbeeld de betonnen vloer dringen tot aan de wapening. Veelal worden deze systemen geïntegreerd in de hierboven genoemde coatings. Mutatie

Hoe gaat Weening te werk bij betonrot

Projecten

Betonrot laten herstellen?