Betonrot herstel

Betonrot is een term die gebruikt wordt voor schade aan beton. Meestal wordt hiermee de  schade bedoeld die ontstaat doordat de in het beton aanwezige wapening begint te roesten. Doordat roest uitzet zal het beton gaan barsten. We noemen dit ook wel  een expansieve reactie. De sterkte van het beton zal hierdoor worden aangetast en dus ook van de gehele constructie. Betonrot herstel is dan noodzakelijk.

Betonrot komt meestal voor in betonelementen die het einde van hun levensduur hebben bereikt, of wanneer het element niet goed ontworpen of uitgevoerd werd, ook tijdens de levensduur (denk hierbij bijvoorbeeld aan de bewapening te dicht aan de oppervlakte). Betonrot wordt veroorzaakt door het binnendringen van CO2 van de lucht of door het binnendringen van chloriden. Het binnendringen van chloride komt meestal voor in zeeklimaat of op plaatsen waar zout gestrooid wordt (bruggen). Betonrot komt ook voor in betonsoorten waar de voorgeschreven hoeveelheid verhardingsversneller overschreden werd. De chloride werd in dat geval bij het maken van het element toegevoegd als bindingsversneller.

Wat kunnen wij u bieden
  • Beton herstel
  • Vloer coaten
  • Vloerherstel
  • Egaliseren van vloeren
  • Herstel en aanbrengen van (dilatatie-) voegen
  • Aanbrengen van anti- corrosielagen

Dit programma kan zowel ingezet worden bij problemen met vloeren als bij vernieuwing wegens verandering van wensen en eisen.

Herstel en aanbrengen van (dilatatie-) voegen

Vrijwel alle vloerdelen zijn ter gevolge van temperatuur schommelingen onderhevig aan rek of krimp. Indien de delen onvoldoende kunnen toegeven aan dit verschijnsel ontstaan (grote) spanningen, die kunnen leiden  tot scheurvorming, oneffenheden en andere schade. Daardoor kunnen ook schadelijke stoffen intreden,  zoals vocht en zuren, met alle gevolgen van dien. Het aanbrengen of herstellen van de juiste voegen en  dilataties ondervangt dit probleem. Uiteraard moet het daarvoor ingezette materiaal voldoen aan de eisen die  aan de constructie zelf ook gesteld worden. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ons vakkundige medewerkers hebben gedegen kennis en kunde op het gebied van betonherstel dit i.c.m.de uitgevoerde opdrachten van de afgelopen jaren zijn wij goed in staat om uiteenlopende beton(rot) herstelwerkzaamheden en dilataties voor u uit te voeren. 

Aanbrengen van anti- corrosielagen

Om vloeren te beschermen tegen corrosie van de eventuele wapening, worden ze vaak geïmpregneerd. Vocht kan dan niet vanaf de toplaag in de vloer dringen tot aan de wapening. Veelal worden deze systemen geïntegreerd in de hierboven genoemde coatings.
 

Vraag eenvoudig een offerte aan voor Betonrot herstel.

Ook te vinden onder betonreparatie , betonrot behandeling en betronrenovatie in combinatie met appartementen , bungalows , kantoorpanden , kantoren , monumentale panden , onderwijsinstellingen , particulieren , tussenwoningen , vastgoedbeheerders , villa's , Vereniging van Eigenaren (VvE) en woningbouwcorporaties.

Voor klanten uit Aerdenhout , Alkmaar , Amstelveen , Amsterdam , Beverwijk , Bloemendaal , Castricum , Haarlem , Halfweg , Heemstede , Heiloo , Hoofddorp , IJmuiden , Lisse , Noordwijk , Overveen , Santpoort , Uitgeest , Velsen , Vogelenzang , Zandvoort en Zwanenburg